Šahovksa trgovina Muba - Chess and Games Online Shop Muba - Šahovska ura, šahovnica, vrtni šah, šahovske figure
   Mobile device website mode    
  
  
Najdi izdelek  
muba-bk.si | chessgamesshop.com      
Kategorije
  
Akcijska ponudba

 Osnovni podatki

 DOMOV  | 3D kartonaste sestavljanke ŠAH Miselne igre, jenga, tri v vrsto, kubb igra, zabavne igre, lesene igre, mini igre, darila   |   MISELNE    |   SESTAVLJANKE    |    GO    


Stolp v Pisi 3D sestavljanka karton

Cena: €14.90Ogledov Ocena Teža
13125   0.30 kg

3D sestavljanka, model iz kartona

Dimenzije 20 x 20 x 37 cm
Število kartonov s kosi: 6.5
Ocena težavnosti: 2
Razmerje: 1:160

Poševni stolp v Pisi je samostoječi zvonik (campanile) stolnice sv. Marije Vnebovzete v Pisi, ki stoji na Stolničnem trgu na severnem delu starega mestnega jedra. Približno 56 metrov visok stolp je bil zgrajen med 12. in 14. stoletjem in se je že med gradnjo pričel nagibati zaradi nezadostnih temeljev v tleh, ki so na eni strani premehka za tolikšno maso. Zaradi te značilnosti je ena najbolj prepoznavnih stavb na svetu in simbol mesta ter v mednarodnem merilu tudi eden od simbolov Italije.
Po več neuspešnih poskusih sanacije v 20. stoletju je nagib dosegel že nevarnih 5,5 º od navpičnice, zato je bil zagnan nov obsežen program sanacije z mednarodno udeležbo (1990–2001), med katerim so ga izravnali na 3,99 º ter preprečili nadaljnje posedanje na mehkejši strani. Že prej pa so se oblasti odločile, da ga ne nameravajo povsem izravnati, saj bi s tem ogrozili njegov status prvovrstne turistične znamenitosti, ki letno privablja milijone turistov.
Skupaj z ostalimi zgradbami na Stolničnem trgu (poleg stolnice še krstilnica in pokopališče) je kot mojstrovina srednjeveške arhitekture vpisan v seznam Unescove svetovne dediščine.

OPOZORILO! Ni primerno za otroke pod tretjim letom starosti.Stolp v Pisi 3D sestavljanka karton


Zadnji šahovski tweetiSLEDI ŠAHOVSKO TRGOVINO MUBA NA TWITTERJU
Košarica je prazna
Akcijska ponudba
JigChess garnitura - ZAGREB
Akcijska cena : €20.80
Novo v prodaji
DGT Pi
DGT Pi
Cena: €245.00
Naključna ponudba
Komplet Staunton 4
Komplet Staunton 4
Cena: €39.70
PayPal Secure Shop Chess and Games Online Shop Muba

© 2005 - 2020
Email : chessgamesshop@gmail.com

This page is safe and secured, AA+ 2018 Credit Worthiness 2018 This page is safe and secured, AA+ 2018 Credit Worthiness 2018