Šahovksa trgovina Muba - Chess and Games Online Shop Muba - Šahovska ura, šahovnica, vrtni šah, šahovske figure
   Mobile device website mode    
  
  
Najdi izdelek  
muba-bk.si | chessgamesshop.com      
Kategorije
  
Akcijska ponudba

 Osnovni podatki

3D Kartonska Sestavljanka KOLOSEJ - Chess And Games Shop Muba
 DOMOV  | 3D kartonaste sestavljanke ŠAH Miselne igre, jenga, tri v vrsto, kubb igra, zabavne igre, lesene igre, mini igre, darila   |   MISELNE    |   SESTAVLJANKE    |    GO    3D Kartonska Sestavljanka KOLOSEJ

Cena: €14.90


SKU: MPc - 789

Ogledov Ocena Teža
25855   0.30 kg


Št.igralcev Težavnost Starost
Chess and mind games Chess and mind games 3+ let3D sestavljanka, model iz kartona

Dimenzije 47 x 39 x 14 cm
Število kartonov s kosi: 13,5
Razmerje: 1:400

Kolosej je velikanski amfiteater sredi mesta Rim. Prvotno je lahko sprejel 45.000 do 50.000 gledalcev in se je uporabljal za gladiatorske boje in druge javne predstave. Zgrajen je bil vzhodno od Rimskega foruma. Gradnja se je začela med letoma 70 in 72 n. št. pod cesarjem Vespazijanom in je bila končana leta 80 n. št. pod cesarjem Titom, do neke mere pa so ga preoblikovali v času vladanja cesarja Domicijana.
Kolosej se je uporabljal okrog 500 let, tudi še v 6. stoletju, kar je precej po tradicionalnem datumu padca Rima leta 476. Poleg tradicionalnih gladiatorskih iger so se tu odvijale še številne druge predstave, npr. lažne morske bitke, lovi na živali, usmrtitve, poustvaritve znamenitih bitk in drame na osnovi klasične mitologije. Pozneje, v srednjem veku, se je zgradba uporabljala za najrazličnejše namene, npr. za bivališča, delavnice, prostore verskega reda, kot trdnjava in kot krščansko svetišče.
Čeprav je Kolosej danes zaradi potresov in tatov kamnov precej porušen, je že dolgo simbol Rimskega imperija in eden od najveličastnejših ohranjenih primerov rimske arhitekture. Je med najpriljubljenejšimi turističnimi znamenitostmi sodobnega Rima in še vedno tesno povezan z Rimskokatoliško cerkvijo. Papež vsako leto na veliki petek vodi do Koloseja procesijo »Križevega pota« z baklami.

OPOZORILO! Ni primerno za otroke pod tretjim letom starosti.

Košarica je prazna
Akcijska ponudba
Preklopna Šahovnica EMBASSY
Akcijska cena : €35.00
Novo v prodaji
GO Book HANDICAP GO
GO Book HANDICAP GO
Cena: €18.95
Naključna ponudba
Škatla za figure LARGE LIGHT
Škatla za figure LARGE LIGHT
Cena: €12.90
PayPal Secure Shop Chess and Games Online Shop Muba

© 2005 - 2021
Email : chessgamesshop@gmail.com

This page is safe and secured, AA+ 2018 Credit Worthiness 2018 This page is safe and secured, AA+ 2018 Credit Worthiness 2018