Šahovksa trgovina Muba - Chess and Games Online Shop Muba - Šahovska ura, šahovnica, vrtni šah, šahovske figure
   Mobile device website mode    
  
  
Najdi izdelek  
muba-bk.si | chessgamesshop.com      
Kategorije
  
Akcijska ponudba

 Osnovni podatki

 DOMOV  | Igre spretnosti ŠAH    |   MISELNE Igra GO   |   SESTAVLJANKE    |    GO    


Balinčki

Cena: €19.90Ogledov Ocena Teža
7455   0.75 kg

Balinčki tehtajo skupaj približno 600 g in so iz posebnega, težjega in mehkejšega materiala, zelo podobnega naravni gumi. Primerni so za večino podlag (asfalt, pesek, travo, zemljo, mivko) in so manj občutljivi na odboje in veter. Uporabljeni materiali so primerni tudi za prehrano – torej so nenevarni otrokom ali živalim. Predvsem slednji (psi) jih radi prenašajo v ustih oz. žvečijo.

V setu je 8 ploščkov v 4 barvah in 2 balinčka (eden je rezerva). Lahko tekmujeta dva igralca, dve ekipi po 2 igralca ali celo 4 igralci vsak zase.

Pred začetkom igre vsak igralec vrže en plošček čim bliže balinčku za določitev vrstnega reda metanja v tekmi ali celo za izbor ekip: najbližji dobi pravico do meta balinčka, 1. in 3. sta prva ekipa, 2. in 4. pa druga ekipa. Balinček meče prvi vedno tisti igralec ali ekipa, ki je bila v poskusnem oz. prejšnjem metu bliže. Oddaljenost od linije meta do balinčka določi »lastnik« balinčka, igralci pa se lahko složno sporazumejo, da met balinčka popravijo, če prileti na neprimeren prostor, pod avto, na rob, na grm, za drevo itd…

Igra se do 21 točk. Končna razlika mora biti 2 točki (npr. 22:20, 23:21, nikakor pa ne sme ostati pri rezultatu 21:20). Igra se na tri dobljene igre.

Nekaj posebnih izrazov:

Šiška: je situacija, kjer ima ekipa ali tekmovalec vse (2 ali 4) ploščke bliže balinčku kot nasprotnik(-i) – šteje se dvojno. Cof: je met, kjer se plošček dotika ali celo prekriva balinčka. Točko dobi tisti, ki ga »najbolj« pokrije. Upošteva se tudi luknja in krogi na ploščku. Voda: je met, kjer se sta ploščka enako oddaljena od balinčka oz. se tekmovalci nikakor ne morejo dogovoriti, kateri plošček je bliže. V tem primeru samo »izenačena« tekmovalca ponovita en met.


OPOZORILO! Ni primerno za otroke pod tretjim letom starosti.
Balinčki


Zadnji šahovski tweetiSLEDI ŠAHOVSKO TRGOVINO MUBA NA TWITTERJU
Košarica je prazna
Akcijska ponudba
Šah za otroke 1
Komplet

Akcijska cena : €30.00
Novo v prodaji
Lesena šahovnica <br> Hrast
Lesena šahovnica
Hrast

Cena: €74.00
Naključna ponudba
Šahovski informator <br> 144
Šahovski informator
144

Cena: €27.90
PayPal Secure Shop Chess and Games Online Shop Muba

© 2005 - 2021
Email : chessgamesshop@gmail.com

This page is safe and secured, AA+ 2018 Credit Worthiness 2018 This page is safe and secured, AA+ 2018 Credit Worthiness 2018