Šahovksa trgovina Muba - Chess and Games Online Shop Muba - Šahovska ura, šahovnica, vrtni šah, šahovske figure
   Mobile device website mode    
  
  
Najdi izdelek  
muba-bk.si | chessgamesshop.com      
Kategorije
  
Akcijska ponudba

 Osnovni podatki

VELIKI ŠAHOVSKI TURNIRJI - Chess And Games Shop Muba
 DOMOV  | Drugo ŠAH Miselne igre, jenga, tri v vrsto, kubb igra, zabavne igre, lesene igre, mini igre, darila   |   MISELNE    |   SESTAVLJANKE    |    GO    VELIKI ŠAHOVSKI TURNIRJI

Cena: €29.00
}

SKU: MBk - 617

Ogledov Ocena Teža
20108   0.80 kgAvtor Janez Stupica
Leto izdaje 2013
Jezik Slovenski
Št. strani 280
Format 24,0x17,7 cm
Platnice trde
V knjigi Janez Stupica, jugoslovanski šahovski prvak leta 1968 in večkratni slovenski prvak, uveljavljeni pisec slovenskih knjig o šahu, opisuje prvih šestdeset let šahovskih tekmovanj. Predstavlja nam 28 velikih mednarodnih turnirjev, ki so potekali v obdobju od leta 1851 do 1911. Iz vsakega je izbranih 10–15 odločenih partij, ki so zanimive, poučne ali vsaj take, da v opazovalcu vzbujajo estetsko doživetje.

Praviloma so prve tri partije opremljene s komentarjem didaktične vsebine, izbrane pa so tako, da pred bralcem postopoma nastaja mozaik najpomembnejših šahovskih otvoritev. V celoti je navedenih 365 partij, od teh pa je 87 opremljenih z obsežnimi pojasnili.

Z njimi želi bralca ne samo poučevati, ampak tudi zabavati in vzpodbuditi k razmišljanju. Pri tem uporablja notranji dialog z bralcem, poosebljanje šahovskih figur, navajanje izjav znamenitih šahistov, pa tudi pregovorov, izrekov in aforizmov. Pri pregledovanju partij bo bralec lahko opazil, kako so se skozi čas spreminjale in izpopolnjevale otvoritve ter kako se je romantični šah umikal modernemu in ta hipermodernemu. Spoznal bo zmagovalce velikih turnirjev, njihove glavne tekmece in tudi najpomembnejše partije, ki sestavljajo zakladnico šahovske umetnosti.

Košarica je prazna
Akcijska ponudba
Backgammon garnitura BEGINNER
Akcijska cena : €10.00
Novo v prodaji
Šahovski komplet STAUNTON 4P BLACK
Šahovski komplet STAUNTON 4P BLACK
Cena: €26.00
Naključna ponudba
Trdnjava - Rezervna figura za Orjaški šah
Trdnjava - Rezervna figura za Orjaški šah
Cena: €35.00
PayPal Secure Shop Chess and Games Online Shop Muba

© 2005 - 2023
Email : chessgamesshop@gmail.com

This page is safe and secured, AA+ 2018 Credit Worthiness 2018 This page is safe and secured, AA+ 2018 Credit Worthiness 2018